Jij bent hier: Home / Algemeen / Jongerenkrant 7Days is vernieuwd!

Jongerenkrant 7Days is vernieuwd!

885_7days_large30-10-2014 De populaire krant voor jongeren in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar is gerestyled. Morgen zal het nieuwe nummer van 7Days verschijnen waarin meer ingezet wordt op beeld en komt de nadruk veel meer te liggen op achtergrond. Ook wordt de lezer meer betrokken bij de weekkrant. Zo zullen jongeren zelf vaker artikelen inleveren en wordt er meer opinie gebracht. Vijf jaar geleden vond de laatste grote verandering plaats. Twee jaar geleden was er een kleine opfrisbeurt maar dit keer is er heel veel nieuw. Vorige maand haalde 7Days nog de tweede prijs bij de World Young Reader Award.

In de nieuwe 7Days lees je o.a. een nieuwe rubriek waarin de redactie iedere maand gaat eten bij een jong kookwonder en een rubriek waarin jongeren die iets bijzonders hebben meegemaakt worden geportretteerd. De 17-jarige filmmaker en acteur Nils Verkooijen krijgt zijn eigen rubriek en gaat om de week schrijven over de wat meer obscure kunst en cultuur die interessant is voor jongeren, maar die aan hun aandacht dreigt te ontsnappen.

Als gevolg van de vernieuwingen gaat de krant minder hard nieuws brengen om zo nog meer plek te hebben voor achtergrond en duiding omdat lezers dat vaak al mee krijgen uit andere bronnen. Volgens de redactie en lezersraad had hebben de lezers meer behoefte aan zelf te schrijven. ‘’Die ambitie is heel groot en er zijn genoeg lezers die zelf heel goed kunnen schrijven. Het is zonde om daar niets mee te doen. Een van onze belangrijkste pijlers is dat we jongeren serieus nemen. Op deze manier zetten we die missie weer meer kracht bij’’ aldus hoofdredacteur Lotte Stegeman.

7Days abonnement

Wil jij de vernieuwde krant leren kennen? Abonneer je dan nu via 123tijdschrift.nl en ontvang het blad elke vrijdagochtend thuis. Voor slechts €5,00 kun je al kennis maken met het blad.

Bron: Villamedia

Over Julia

Geef een reactie

Je email adres wordt niet getoond. De velden met een * zijn verplicht.

*